Novi Sad
10.02.2014.
17:23 > 16:54
Od ukupno 31.100 zahteva za povraćaj oduzete imovine koji su, iz cele Srbije, do sada stigli u Agenciju za restituciju, najveći broj podneto je u Novom Sadu.
  • Revolucijaaa!

    13.02.2020 11:18
    Sipak restitucija
    To su govnari najveci,nece da se javljaju,ne rade nista, deru se ako I’m se javis da pitas kako napreduje predmet deru se,spustaju slusalice,kao da I’m njihovo otimas a samo trazis svoje!!!!!Neki bezobrazni ljudi I zene mladje dobi tamo rade za 2000e mesecno,ne resavaju tu restituciju nimalo!
  • bacvan

    11.02.2014 09:13
    restitucija
    samo me zanima zasto niko od nadleznih ne spominje da je pravoslavnoj crkvi u NS vraceno najvise, cak i ono sto im ne pripada, i sada crkva koja i inace ne zna sta ce sa silnim parama da uzimaod zakupaca lokala silne pare umesto da to uzima, "pravi" vlasnik objekta tj, drzava na ime poreza, posto je svima poznato da crkva ne placa drzavi nikakve poreze ni po kojoj osnovi mada ja licno ne vidim nikakav razlog za to posto je crkva laicki gledano firma koja pruza i naplacuje (debelo) usluge a drzavi ne placa porez.
  • 11.02.2014 08:49
    Predlog
    Neke osobe su otkupile nacionalizovane stanove u doba vladavine radikala, i sada te stanove izdaju, ne žive u njima. Takve stanove treba vratiti pravim vlasnicima, a kupce obeštetiti. To bi bilo pravedno.
  • Karlo

    11.02.2014 04:07
    @No Name
    Pljacka se i dan danas, iz Vojvodine se odnosi i sakom i kapom, vrsi se bosanizacija i unistava se i ono malo sto valja, raste ekstremizam i beda a sto se restitucije tece imace i strazbur tu posla i to dosta!
  • 10.02.2014 22:55
    Srbija je jedina komunisticka drzava u kojoj je pre donosenja zakona o restituciji skoro kompletna oduzeta imovina rasprodala drzava tajkunima, kriminalcima i rasnim kokosarima tako da malo toga moze da se vrati zakonitim naslednicima. Tako su se pojedini kriminalci i politicari dokopali citavih fabrika, na gomile hektara obradive zemlje i sume, gomile stanova i kuca za tepsiju ribe. Tek kada su se svi oni obezbedili onda je donet zakon o restituciji. U Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj takvih slucajeva nije bilo. Sve ono sto su komunisti u tim drzavama oduzeli tada je postajalo drzavno vlasnistvo. Nista od toga nije prodavano pa kada su zakoni o restituciji doneti u tim drzavama 99,99% imovine je vraceno u izvornom obliku a vlasnici te imovine su poceli drzavi da placaju porez na tu imovinu tako da je i drzava imala koristi. Dedi mog prijatelja su komunisti pocetkom pedesetih oduzeli lokal od 120 kvadrata. Drzava je onda od tog lokala napravila dva od po 60 kvadrata. Negde pocetkom 2000-ih jedan od ta dva lokala je na neku mutljavinu prodat nekoj zeni koja u njemu danas drzi frizeraj tako da je prijatelju vraceno samo 60 kvadrata od prvobitnih 120 koliko je oduzeto. On je jos dobro i prosao jer je barem nesto dobio. Neki drugi nisu imali toliku srecu pa im nece nista biti vraceno.
  • milan

    10.02.2014 21:02
    zamajavanje
    11.000 zahteva u Novom Sadu i izjava "do sada vraćeno otprilike pola hektara poljoprivrednog zemljišta"! Hahaha... Pa da li znate da je zakonski rok za vraćanje imovine 6 meseci od dana podnošenja zahteva a za mnoge je on istekao pre skoro 2 godine! Zašto novinari ovo ne istraže? Zašto niko ne sme o tome da piše? Slušamo samo o fenomenalnim rezultatima Agencije za privatizaciju. U svakom slučaju Strazbur će se baviti i ovim pitanjem....
  • No name

    10.02.2014 21:00
    No
    Tu su najvisae otimale komunsticke svinje! Krali i nosili u Sloveniju i Hrvatsku! Nosili su i u Albaniju , u Bosnu. Pljackali su po celoj Vojvodini a sad odredjuju datume za podnosenje zahteva za povracaj imovine . Majku im jebem Komunisticku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna